22.11.2016

18. raskausviikon ajatuksia

Ultraajan mukaan nyt olisi menossa jo 19. raskausviikko, mutta elän edelleen neuvolan ajoissa. Uskon pojun reisiluun olleen sen vuoksi pitkä, koska myös mieheni jalat ovat todella pitkät ja on hän muutenkin pitkä mies.

Tänään on siis rv 17+5 ja raskaus on jatkunut melko mukavasti. Vatsa on kasvanut yhä ja varmasti vain kasvaa lisää lähiviikkoina. Hengitys on ollut vähän aikaisempaa raskaampaa, mutta muuten olo on ollut hyvä.

Eilisen ultran jälkeen olen tuntenut koko ajan papusen liikkeet. Tänään aina kun olen hermoillut tai ollut kovin stressaantunut, on alavatsalla alkanut kova potkinta. Nyt potkut tuntuu jo todella hyvin. Pitäisi koittaa nyt olla mahdollisimman paljon stressaamatta, niin ei papukaan hermoilisi.

Raskaus on tullut hyvin paljon konkreettisemmaksi nyt, kun sukupuoli on tiedossa. Olen myös jotenkin kiintynyt vielä entistä enemmän kasvavaan lapseemme nyt, kun tiedän enemmän hänestä. Meidän ihana poika.

Ajattelin kerätä tähän pieniä kohtia, joita itselläni on ollut tässä raskaudessa, jotka usein "sopivatkin" poikaraskauteen:

- Täysin näppylätön, hehkeä iho
- Paksu ja hyvinvoiva tukka
- Ei lainkaan pahoinvointia koko raskauden aikana

Mutta sitten oireet, joiden sanotaan kuuluvan tyttöraskauteen ja jotka minulla kuitenkin ovat:

- Leveä, "tyttömäinen" maha
- Makeahimo
- Vauvalla korkea syke (alussa 150-160 - nyt kuitenkin jo alle 150)

Kyllä on tuntunut aika hitaasti menevän tähän astinen raskaus, kun niin kovasti odottanut mm. ultria ja ensimmäisiä liikkeitä. Nyt alkaa jo nopeutua, kun liikkeet tuntuvat ja ultrassakin käyty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti