13.10.2016

Joko se siellä möyrii?

Kahvihetki viime kesältä
Mulla alkoi tänään 13. raskausviikko eli rv 12+0. Netistä olen lukenut, että ensikertalaiset tuntevat vauvan liikkeet konkareita myöhemmin ja herkimmätkin vasta viikolla 15. Vauvan liike voi tuntua kuplivana/elohiirimäisenä tunteena kohdulla ja moni saattaa kuvitella liikkeet vatsavaivoiksi.

Makoilin eilen sohvalla puolimakaavassa asennossa ja söin munkkia (heh, saikkuherkkua). Vähän munkin syönnin jälkeen kohdun seutuvilla alavatsalla alkoi tuntumaan erikoista kuplintaa ja elohiirimäistä tykytystä. Tunne ei kuitenkaan ollut samanlainen kuin vatsavaivoissa. Kuplinta tapahtui yhdessä kohtaa ja alkoi aina välillä uudelleen ja sitten taas päättyi. Ihmettelin tunnetta, joka hiljalleen kuitenkin väheni.

Läksin illalla nukkumana ja selälleen maatessani se hassu kutittava kuplinta alkoi taas. Aina jos liikahdin tai jos silitin vatsaani, tunne alkoi. Välillä tuntui, että kuplinnan olisi voinut tuntea vatsan päältä ja että papu pyörisi aivan vatsanahan alla.

Tänään tunne on jatkunut edelleen satunnaisesti. Etenkin kahvin jälkeen pulputus alkoi ja vieläkin välillä tuntuu samassa kohtaa.

Onko meidän papu sittenkin oletettua vanhempi/suurempi? Olenko erityisen herkkä ja tunnen siksi jo liikettä? Johtuuko kuplinta jostain muusta; kohdun kasvua tmv? Paljon kysymyksiä mielessä. Ensiviikon ultraa odotellessa. Näkee vähän sikiön kokoakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti