30.10.2016

15. raskausviikon kuulumiset

Torstaina alkoi taas uusi viikko - 15. raskausviikko nimittäin. Niin kuin aikaisemminkin olen sanonut, mulla on itselläni ollut onnekseni hyvin oireeton raskaus ja mitään pahoinvointia ei ole ollut. Väsymystä ja nälkää on tietenkin ollut ja vatsan turvotusta välillä aika paljonkin. Muuten mennyt mukavasti.

Yksi, mikä itselläni kuitenkin on ollut tässä riesana, on sairaustelu. Jostain luin, että raskaana saa 70% helpommin kaikki taudit ja siltä musta on tuntunutkin. Sain mieheltäni flunssan kolmisen viikkoa sitten ja olin silloin sairauslomallakin muutana päivän. Flunssa jäi kuitenkin kytevänä päälle ja ollut siitä asti todella tukkoinen ja nuhanen olo. Nyt viime perjantaina mulla alkoi aamusta aivan jäätävä kurkkukipu, mikä on kestänyt tähän päivään saakka ja koko ajan vain pahentunut. Yleensä mulla menee todella nopeasti kurkkukivut ohi, mutta nyt tämä vain jatkuu ja jatkuu. Peilistä huomasin, että kitalakeen on ilmestynyt valkoisia alueita ja tuntuu kuin koko kitalaki olisi turvonnut. Tänään iltaa kohti myös kieli on kipeytynyt toispuolisesti ja tuntuu, että korvakin olisi lukossa ja kaulan imusolmukkeet olisivat myös turvonneet. Aivan järkyttävää! Mikään ei auta, ei auta kuuma ei auta kylmä, panadol auttaa hetkeksi, mutta sitten kipu taas iskee.

Varasin itselleni huomiseksi ajan työterveyteen. Pakko käydä selvittämässä, ettei kyseessä ole angiina tai streptokokki A. Kamala yskä alkanut tänään ja tekisi mieli itkeä tän superkipeän kurkun vuoksi. Nieleminen sattuu niin pirun paljon ja ylipäätään kielen liikuttaminen. Pakko olla joku tulehdus, mutta tarkemmin se selviää huomenna aamulla.

Muuten viikko on ollut melko normaali. Etsin eilen dopplerilla papusen sydänääniä ja löysinkin ne melkein heti. Tuntui tosin menevän laitetta pakoon, joten lopetin kuuntelun aika pian. Tänään maatessani sohvalla, tunsin pientä kuplintaa kohdun seutuvilla. Nythän ne liikkeet voikin jo tuntea, jos on oikein tarkka.

Tiistaina olisi toinen neuvolakäynti, mutta jos minulla angiina tmv. huomenna todetaan, on neuvola-aika varmaan pakko peruuttaa. Toivottavasti saisin tämän kivun pian pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti