13.4.2017

Postipaketti sekä neuvola

Tänään alkoi 39. raskausviikko ja laskettuun aikaan on enää tasan kaksi viikkoa. Mulla olikin tänään toiseksi viimeinen neuvola-aika (mikäli vauva siis syntyy lasketun ajan tienoilla eikä mene paljoa yli). Kaikki oli hyvin. Sf-mitta oli edelleen vain 30 cm. Siitä ei ole kuitenkaan sanottu mitään ja oletan vauvan kasvavan normaalisti käyrällä.

Eväät synnärille
Juteltiin raskausdiabeteksesta, elämästä raskauden jälkeen, synnytyksestä ja tähän astisesta voinnista. Sain paljon kaikkea vinkkejä ja neuvoja loppuraskauteen. Ei meinattu millään saada kuunneltua tarpeeksi pitää aikaa vauvan sydänääniä, kun se pakeni aina ultralaitteen alta. Hyvin se sydän kuitenkin siellä hakkasi. Turhaan olin myös jännittänyt vaihtelevia liikkeitä ja hikan vaihtelevaa paikkaa, koska ainakin terveydenhoitaja sanoi, että pää tuntuu olevan alhaalla; ei vielä täysin laskeutunut, mutta alhaalla kuitenkin.

Niin sitä neuvolassakin sanottiin, että yritä nyt loppuaika rentoutua ja älä liikaa mieti, että vauvan pitäisi syntyä juuri laskettuna aikana ja että parempi mitä lähempänä laskettua aikaa syntyy. Ei ole tarpeen turhaan käynnistää etuaikaan tai edes yrittää saada synnytystä käynnistämään ennen laskettua aikaa. Hänen mukaansa on vauvalle paras, että hän saa olla koko oletetun raskausajan masussa. Olo vaan alkaa olla väkisinkin malttamaton ja joka päivä vaan odottaa, että näkisi jo pikkuisen ensimmäisen kerran.

Eilen haettiin postipaketti, jonka miehen mummi oli meille lähettänyt. Paketissa oli maitosuklaata, kirje, vauvakirja sekä paljon kaikkea ihanaa itseneulottua. Mukana oli myös vauvapeitto meidän pienelle. Olin ihan innoissani noista kaikista ja todella liikuttunut myös. Niin ihana mummi hänellä ♥ Harvoin tapaa niin hyväsydämisiä, lämpimiä ja ihania ihmisiä kuin hän. Oikea enkeli.


Lisäksi tilasin yksi päivä itselleni EMP:ltä vähän vaatteita ja haettiin myös se paketti samalla postista. Olivat oikein mukavan näköisiä ja sellaisia kuin olin ajatellut. Vihreä timon ja pumba -mekko tulee etenkin kesällä käyttöön.


Mitäs muuta? Loppukuusta olisi tosiaan ystäväni lapsen ristiäiset. Myös hänen ristiäislahjansa tuli postissa ja paketoinkin sen jo ja kirjoitin kortin. Saa nähdä, päästäänkö ristäisiin vai ollaanko synnärillä. Lahja on nyt joka tapauksessa valmiina odottamassa.


Ainiin, sain lippuja lapsimessuille ja päästäänkin niihin tämän ystäväni kanssa. Otetaan myös nuo miehet mukaan. Toivon nyt ainakin, että vielä niihin ehtisin. Olisi kerrankin motivaatio käydä niillä!

Miehelläkin nyt mukavasti neljä päivää pääsiäisvapaata. Tänään taas saunaa, saunalimua ja 7 days to die -peliä pleikalla kahdestaan. Neuvolatätikin sanoi, että "viettäkää nyt aikaa kahdestaan, kohta teitä tulee olemaan aina vähintään kolme". Tiedän sen ja oikeastaan jo odotan sitä.

Ihanaa pääsiäistä toivoo minä ja papu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti