26.4.2017

Minne synnyttämään?

Mullahan on ollut alusta asti ajatuksena mennä synnyttämään kättärille sitten, kun sen aika tulee. Huomenna on laskettu aika ja uutissivustot ovat täyttyneet uutisista, joiden mukaan kätilöopisto suljetaan seuraavan puolen vuoden aikana. Synnytyssairaalassa on havaittu mm. sädesientä ja henkilökunta on sairastunut.

Vasta puhuttiin naistenklinikan kosteusongelmista ja muutenkin tuntuu, että vähän siellä sun täällä on vastaavia ongelmia. Ei tekisi mieli synnyttää yhtään missään ja eniten tuntuu pahalta henkilökunnan puolesta, jotka joutuvat tuollaisissa oloissa työskentelemään.

Aika alkaa tosin loppua ja jännitys tiivistyä. Jonnekin se on pakko mennä synnyttämään. Olen nyt itse suunnitellut hakeutuvani jorviin synnytyksen käynnistyessä, mikäli sinne vain mahtuu. Hyvä ystäväni synnytti siellä vähän aikaa sitten ja olen saanut häneltä kehuja kyseisestä paikasta. Se oli myös ensimmäinen paikka, jota neuvolassa minulle suositeltiin.

Alkaa vaan jännittämään, miten nämä kaikki sulkemiset ja muut ongelmat vaikuttavat siihen, miten synnyttämään enää mahtuu. Tällä hetkellä en ole edes osannut varautua tilanteeseen, jossa mihinkään tietämiini paikkoihin ei mahtuisikaan synnyttämään ja minun tulisi lähteä kauemmaksi, vieraalle alueelle synnyttämään. Nykyään kun ei synnäreille oteta kun vasta sitten, kun synnytys on kunnolla käynnissä, niin mitäs jos siinä vaiheessa en sitten mahdukaan mihinkään? Soitanko ambulanssin vai joudunko synnyttämään yksin kotona? Kamalaa paniikkia näin ensiodottajana.

Koitan olla aiheuttamatta itselleni mitään viimehetken paniikkeja. Vielä ei ole edes tuntemuksia, että synnytys olisi lähestymässä, mutta kyllä näitä jo valmiiksi miettii. Huomenna sitten neuvolaan, koska ei se vauva olekaan vielä syntynyt ennen laskettua aikaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti