5.1.2017

Neuvola ja 4D-ultra

Eilen oli tosiaan neuvola, jossa aiheena oli Kela-asiat. Aluksi tehtiin normaalisti kaikki perustutkimukset ja ensimmäistä kertaa myös kohdunpojan korkeus katsottiin (minulla se oli nyt 18 cm). Neuvolatäti kysyi, haluaisinko influenssarokotteen ja päätin sen ottaa, kun nyt sen kerran niin helposti sain.

Täytin mielialakyselyn ja juteltiin siitä, miten on mennyt jne. Sain raskaustodistuksen ja tietoa tukien yms. hakemisesta Kelasta. Laitan varmaan jo tänään hakemukset menemään, niin saan ihanan äitiyspakkauksenkin mahdollisimman pian kotiin.

Paino ei ollut noussut kovinkaan paljon (parisataa grammaa lähtöpainosta), mutta hemoglobiini oli laskenut 114:aan, ja sain käskyn hakea rautatabletteja. Seuraavalla kerralla sitten katsotaan, onko tulos noussut. Olenkin miettinyt, miksi oloni on niin väsynyt, en saa öisin unta ja heikottaa jatkuvasti. Nyt pitää ottaa tuollainen tabletti joka ilta ja toivoa, että auttaisi.

Iltapäivällä käytiin taas Perhe Artessa 4D-ultrassa (rv 23+6). Alussa poitsumme piiloutui kätensä, jalkansa sekä napanuoran taakse, emmekä nähneet hänestä kovinkaan paljon. Katselimme mittoja ja odottelimme, jos hän menisi parempaan asentoon, mutta hänpäs päätti kääntyä ja laittaa naamansa kiinni istukkaan. Siitä ei suostunutkaan enää liikkumaan.

Ultraaja oli todella sinnikäs ja yritimme pitkän ajan saada vauvaa liikkeelle ja vaihtamaan itseään parempaan asentoon. Poitsulla oli napanuorakin välillä ranteensa ympärillä ja tykkäsi myös maiskutella napanuoraa. Ei siitä kuitenkaan mitään tullut ja huolen aiheeksi heräsi vauvan kohonnut syke, 180. Sitä seurasimme aika kauan, mutta se onneksi laski takaisin 150-160:een. Mikäli syke ei olisi lähtenyt laskuun, olisi matkani vienyt kohti äitipoliklinikkaa. Meille kuitenkin sanottiin, että tällaiset sikiön rytmihäiriöt ovat tavallisia raskausaikana ja syke saattaa myös nousta, jos äiti jännittää.


Ultrasta jäi todella hyvä mieli. Saimme ilmaisen uusinta ajan kahden viikon päähän, jolloin raskaus on 27. raskausviikolla. Toivottavasti vauva on silloin yhteistyökykyisempi ja saamme parempaa kuvaa. Otamme muistitikun silloin uudelleen mukaan ja uudet kuvat yms. laitetaan samalle tikulle.

Nyt alkoi neljän päivän vapaa, jipii! Käytiin äsken äidin kanssa vesijuoksemassa ja tein sen jälkeen kotona heti kaikki Kela-hakemukset (äitiysavustus, äitiysraha, vanhempainraha ja lapsilisä) ja nyt meenkin tekemään mulle ja miehelle porkkanapiirakkaa, nam.

  Mukavaa loppiaista ja viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti