28.2.2017

Mammaloma alkaa!

Näin epävirallisesti... Mulla oli siis tänään viimeinen työpäivä. Tunnelma päässäni on melko ristiriitainen; toisaalta todella helpottunut, mutta toisaalta haikea. Minullahan siis loppui samalla työsuhde kokonaan, eikä se jatku äitiyloman aikana.

Leivoin viimeisen työpäiväni kunniaksi brookiesseja. Ohjeen löysin täältä.




Tällä hetkellä eletään 32. raskausviikkoa (tarkalleen rv 31+5). Vauva tuntuu olevan yhä pää alaspäin ja liikkeet tuntuvat välilä jopa epämukavilta, koska vauva alkaa olemaan sen verran kookas. Pohdimme juuri miehen kanssa, että tällä viikolla mies olisi itse syntynyt (mies painoi syntyessään vain noin 1940 g). Toivottavasti meidän poikasemme viihtyy masussa huhtikuuhun saakka. ♥ Mutta ei kuitenkaan niin kuin äitinsä, eli muutaman viikon jopa yli lasketun.

Emme ole vieläkään varmoja nimestä. Olemme pohtineet erilaisia nimiä, mutta vielä ei ole sopivaa löynyt. Olen yrittänyt katsoa ultrakuvia, mutta niistäkään ei vielä niin tarkkaan pojan piirteitä nää. Voi olla, että nimi päätetään vasta synnytyksen jälkeen, kun vauvan on nähnyt kunnolla. Miltä hän mahtaa näyttää? Ultrakuvan perusteella voisi ajatella, että hänellä on isänsä kulmakarvat ja ripset ja äitinsä nenä sekä pyöreä pää. Edelleenkään en kuitenkaan uskalla hänen ulkonäköään arpoa vielä ultrakuvien perusteella.

Ystävättäreni vauva syntyi viime viikonloppuna. Voi vietävä miten söpö hän on! Kyllä taas oma vauvakuume kasvoi huimasti, kun näki hänen suloisen tyttärensä. Vielä pitäisi malttaa noin kaksi kuukautta, että näen oman pötköseni.

Liitoskivut ovat ehkä hieman alkaneet helpottamaan. Olen yrittänyt nyt välttää nopeaa kävelyä ja muuta kehoa rasittavaa. Nyt kun äitiysloma alkaa, koitan tehdä pieniä kodinaskareita ja järjestellä kotia. Päätimme ottaa laina-asioissa vähän takapakkia ja keskittyä nyt vielä muihin asioihin. Auto olisi tosiaan melko tarpeellinen hankinta tähän väliin.

Enää ei paljoa puutu ja aika hyvin alkaa olemaan kaikki kohdillaan. Vaipparoskis on hankittu, vaatteita on yllin kyllin (sain työkaveriltani niitä säkillisen), on harsoja ja hoitotuotteita, vaippoja, pinnasänky tavaroineen, amme, vaunut, turvakaukalo ja niin edelleen. Lähinnä sitteri ja muutama pieni asia enää hankittavana.

Nyt alkaa sitten parin kuukauden rentoutuminen ennen vaavin syntymää. Mulla onkin kaikenlaisia pikkuaskareita, joita aion tässä tehdä ennen sitä ja ainakin ensi perjantaina aion käydä vielä työkavereiden kanssa syömässä.

Ihanat työkaverit olivat pitäneet mulle keräyksen ja yllättivät mut tänään kahveilla. Sain kauniin kortin, lahjakortin intialaiseen päähierontaan sekä lahjakortin ristiäiskakkuun. Meinasi tulla tippa linssiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti